TaikaBox ry

Hankenumero
010/2022
Ehdotetun hankkeet toimiala
Lasten kulttuuri
Hallinnollinen alue - Suomi
Koko Suomi
Hankkeen nimi
Kalevalaan perustuvan, monitaiteellisen Born Old – Tietäjä Iänikuinen -esityksen tuottaminen venäjän ja tataarin kielille
Hanke-ehdotuksen kuvaus
TaikaBox ry loi vuonna 2018 Kalevalaan perustuvan monitaiteellisen Born Old – Tietäjä Iänikuinen -nimisen esityksen 5-10 vuotiaille lapsille. Teoksessa yhdistyy tanssi, tarinankerronta, vanhat kalevalaiset laulut sekä interaktiivinen projisointi. Teoksesta on jo luotu ruotsin, norjan sekä fäärin kieliset esitykset. Yhdistyksen tavoitteena on nyt luoda teoksesta venäjän ja tataarin kieliset esityksestä. Hankkeen käsikirjoitus käännetään venäjän ja tataarin kielelle sekä teokseen integroidaan yksi tai kaksi paikallista esiintyjää tarinankertojiksi ja osaksi koreografiaa. Esitykset tullaan toteuttamaan TaikaBox ry:n kehittämän hybridiesitysmallin avulla, jota yhdistys on hyödyntänyt jo neljässä kansainvälisessä hankkeessaan. Teoksen suomalaisessa tiimissä työskentelee koreografi Tanja Råman, videotaiteilija/suunnittelija John Collingswood sekä tanssija/laulaja Marjo Kiukaanniemi. Hybridiesityksessä Tanja, John ja Marjo työskentelevät Oulusta käsin, kun taas venäläistiimin jäsenet työskentelisivät paikan päällä live yleisön edessä. TaikaBox ry toteutti fäärin kielisen Born Old – Føddur Gamal esitykset hybridimallin avulla The Nordic Housessa osana paikallista lastenkulttuurifestivaalia toukokuussa 2021. Nyt tavoitteena on hyödyntää hybridimallia ja luoda venäjän ja tataarin kieliset esitykset molemmat viikon mittaisen työskentelyn avulla, jonka päätteeksi teosta esitettäisiin useampaan kertaan. Voisimme toteuttaa hankkeen syksyllä 2022 tai keväällä 2023.
Image
Born Old – Føddur Gamal hybridiesitys Tórshavnissa toukokuussa 2021
Image
Born Old – Tietäjä Iänikuinen -teoksesta Väinämöinen
Image
Born Old – Tietäjä Iänikuinen -teoksesta Sampo
Ehdotus etsittävästä yhteistyökumppanista
TaikaBox ry on jo aloittanut yhteistyön Kazanissa, Tatarstanian tasavallassa toimivan Smena – Center for Contemporary Culturen sekä Creative Group Alifin kanssa ja luonut jo yhden esityksen hybridimallin avulla. Toivoisimme jatkavamme teknisen ja taiteellisen yhteistyön kehittämistä näiden tahojen kanssa. Etsimme myös mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita mm. Udmurtian tasavallasta uusien Born Old -versioiden kehittämiseksi tulevaisuudessa.
Etsimme uusia yhteistyökumppaneita / Hanke-ehdotus on jatkoa aiemmalle yhteistyölle/neuvotteluille
Hanke-ehdotus on jatkoa aiemmalle yhteistyölle/neuvotteluille
Tulkkitarve hankeneuvotteluihin
En Tarvitse tulkkia