Usein kysyttyä

Tämän animaatiovideon avulla saat vastaukset moniin kysymyksiin kulttuurifoorumista.

 

Video file
 

1. Kuka voi hakea yhteistyökumppania foorumin kautta?

Yhteistyökumppania voivat foorumin kautta hakea kaikki, jotka haluavat tehdä kulttuuriyhteistyötä venäläisten kanssa. Kumppania voivat etsiä foorumin kautta niin ammattilaiset kuin harrastajat, niin erilaiset organisaatiot, yhteisöt kuin yksittäiset toimijatkin ja ehdotuksia voi tehdä kaikilta taiteen ja kulttuurin aloilta.

2. Mitkä alat ovat mukana kulttuurifoorumitoiminnassa?

Kulttuurifoorumi toiminnassa ovat mukana laajasti kaikki kulttuurin eri alat – eivät pelkästään perinteiset kulttuurin ja taiteen osa-alueet. Mukana foorumitoiminnassa on mm. erilaisia historiaan, kieleen, matkailuun, sukututkimukseen, sosiaali- ja terveysalaan liittyviä hankkeita.

3. Maksaako yhteistyökumppanin hakeminen ja foorumiin osallistuminen?

Yhteistyökumppanin hakeminen kulttuurifoorumin kautta on maksutonta. Foorumiosallistumisen kustannuksista (osallistumismaksut, matkat ja majoitus) toimija vastaa itse. Suomessa järjestettävän foorumin osallistumispaketin hinta (sis. ohjelman mukaiset ruokailut) on noin 150 euroa (+ mahdolliset matka ja majoituskustannukset) ja Venäjällä järjestettäviin foorumeihin pyritään tekemään mahdollisimman edulliset matkapaketit.

4. En osaa venäjää, miten neuvottelen venäläisen kumppanin kanssa?

Kaikki kulttuurifoorumin partnerihakuun liittyvät lomakkeet (hanke-ehdotukset, vastaukset ja tuloslomakkeet) käännetään ja julkaistaan kaksikielisessä hanketietokannassa. Kulttuurifoorumin kautta järjestetyissä hankeneuvotteluissa on tarjolla tulkkausapu, mikäli toimijolla ei ole yhteistä neuvottelukieltä. Autamme myös lyhyiden käännöksien kanssa (esim. sähköpostiviestin kääntäminen). 

5. Mistä rahoitusta hankkeen toteuttamiseen?

Yhteistyökumppanit vastaavat itse rahoituksen hankkimisesta hankkeelleen. Rahoitusta voi hakea useista eri lähteistä. Kulttuurifoorumin hankkeille on olemassa oma starttirahoitus. Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Venäjän kulttuuriministeriö ovat vuodesta 2010 alkaen myöntäneet starttirahaa uusille foorumissa neuvotelluille hankkeille. Suomessa starttirahoitusta jaettiin vuonna 2021 yhteensä 50 000 euroa 15 hankkeelle ja Venäjällä vastaavalla summalla tuettu 10 hanketta. Tarkemmat tiedot starttirahoituksesta sekä vinkkejä muuhun rahoitukseen >>>